Uzol Parameter drážky#

Uzol Parameter drážky.

Uzol Parameter drážky zobrazuje, ako ďaleko pozdĺž každej drážky sa nachádza riadiaci bod. Výstup Faktor sa líši od delenia indexu celkovým počtom riadiacich bodov, pretože riadiace body nemusia byť pozdĺž krivky rozmiestnené rovnako.

Prvá hodnota je nula, takže výstup zodpovedá dĺžke v riadiacom bode a nezahŕňa dĺžku nasledujúceho úseku.

Pri použití v oblasti vplyvu drážky uzol vypíše časť celkovej dĺžky krivky (vrátane všetkých drážok), ktorá bola prekonaná na začiatku každej drážky. Poradie drážok krivky je viditeľné v Editore tabuliek.

Varovanie

V prípade kriviek NURBS a Bézierovho drážky majte na pamäti, že hodnota získaná z tohto uzla je hodnota v každom riadiacom bode, ktorá nemusí zodpovedať viditeľným vyhodnoteným bodom. V prípade NURBS drážok môže byť rozdiel ešte výraznejší a výsledok nemusí byť taký, ako sa očakáva. Uzol Uzol Presnímať krivku možno použiť na vytvorenie polygónovej drážky, v ktorej je riadiaci bod pre každý vyhodnotený bod.

Poznámka

Ak je Dĺžka nulová, Faktor je ľubovoľný. V tomto prípade sa výsledok výnimočne vypočíta vydelením indexu celkovým počtom riadiacich bodov alebo kriviek.

Vstupy#

Tento uzol nemá žiadne vstupy.

Vlastnosti#

Tento uzol nemá žiadne vlastnosti.

Výstupy#

Faktor

Ak sa uzol používa v oblasti vplyvu bodov, hodnota je časť celkovej dĺžky drážky v každom riadiacom bode. V oblasti vplyvu drážky je to časť celkovej dĺžky krivky na začiatku drážky.

Dĺžka

Ak sa uzol používa v bodovej oblasti, hodnota je vzdialenosť pozdĺž drážky ku každému riadiacemu bodu. Pri oblasti vplyvu drážky je to dĺžka pozdĺž celej krivky na začiatku drážky.

Index

Index každého riadiaceho bodu na jeho drážke. Toto je odlišné od výstupu indexu uzla, ktorý počíta aj riadiace body vo všetkých predchádzajúcich drážkach.

Príklady#

../../../../_images/modeling_geometry-nodes_curve_curve-parameter_example.png

Parameter používaný na riadenie polomeru krivky. Začiatok drážky má polomer 0, koniec má polomer 1.