Uzol Uhol hrany#

Uzol Uhol hrany.

Uzol Uhol hrany vypočíta uhol v radiánoch medzi dvoma plôškami, ktoré sa stretávajú na hrane. V prípade oblasti vplyvu Plôška, Roh plôšky a Bod používa uzol jednoduchú interpoláciu oblasti vplyvu na presun hodnôt z hrán povrchovej siete.

Poznámka

Výstup tohto uzla závisí od hustoty povrchovej siete. Ak je viac hrán bližšie pri sebe a zakrivenie povrchovej siete zostáva rovnaké, uhol hrán bude rozdielny

Vstupy#

Tento uzol nemá žiadne vstupy.

Vlastnosti#

Tento uzol nemá žiadne vlastnosti.

Výstupy#

Uhol bez znamienka

Najkratší uhol v radiánoch medzi dvoma plôškami, ktoré sa stretávajú na hrane. Rozsah údajov je od nuly po π. Ploché hrany a nevyvinuté hrany majú uhol nula. Hrana medzi dvomi plôškami, ktoré sú na seba úplne zalomené, má uhol π alebo 180 stupňov.

Tip

Výpočet tejto hodnoty je o niečo rýchlejší ako uhol so znamienkom, takže ak nie je potrebné rozlišovať medzi konvexnými a konkávnymi uhlami, použitie tejto hodnoty môže priniesť zlepšenie výkonu.

Uhol so znamienkom

Uhol v radiánoch medzi dvoma plôškami, ktoré sa stretávajú na hrane. Ploché hrany a nevyvinuté hrany majú uhol nula. Konkávne uhly sú kladné a konvexné uhly sú záporné.